Over
Als we het over F en T Hetterscheid spreken hebben we het over vader Frans en zoon Theo spelend onder de naam (F&T Hetterscheid). Het vliegadres is te vinden bij vader op het erf. In feite is de duivensport in het gezin Hetterscheid een familiesport. Want ook moeder Wilma en jongere broer Nico horen feitelijk in deze combinatie thuis. Vader Frans is lid vanaf 1994 na jaren op een hoog niveau sierduiven en showkonijnen te hebben gehouden voor de tentoonstellingen wedstrijden waarmee er 2x het Gelderse en Regionaal kampioenschap is behaald. is de combinatie is een feit vanaf 1997.
Hokken en spel
Achter in de tuin van familie Hetterscheid staat een hok van 6 meter, verdeeld in 3 afdelingen. De hokken zijn 1,80 meter diep. De verdeling ziet er als volgt uit. 1 afdeling van 12 weduwnaars, 1 afdeling voor ongeveer 30 jonge duiven, en 1 afdeling voor de 15 weduwduivinnen. Verders is er nog een kweekafdeling voor ongeveer 6 koppels.
~ Vlieghok; links de jonge duiven, in het midden de weduwnaars en rechts de weduwduivinnen ~
~ Afdeling; voor ongeveer 6 koppels vasthouders ~
Binnen het gezin heeft op duivenvlak iedereen zijn taak. De werkzaamheden worden verdeeld waarbij vader Frans vooral de verzorging van alle duiven voor zijn rekening neemt en de zoon Theo ‘s avonds na het werk zijn steentje bijdraagt maar vooral de administratie bijhoud. Alle weduwnaars en weduwduivinnen gaan vanaf de eerste vlucht mee. De duiven die het beste komen op de Vitesse en Midfond gaan vervolgens mee naar de Eendaagsefond vluchten de overige duiven blijven op de Vitesse en Midfond vluchten. Met de jonge word het reguliere programma gevlogen, waarbij de jongen niet worden verduisterd. Aan de natour wordt wel meegedaan maar dit wordt vooral gebruikt om enkele herintreders of late jongen in te spelen.