wedvluchtverslag na 1ste Biergies

21 april Bierges gewonnen door theo Hetterscheid

 

21 april Bierges gewonnen door Theo Hetterscheid.

Prachtig weer, de hele week al zon overgoten en warm. De nodige warmterecords zijn deze week verbroken, de warmste 18 april ooit gemeten. Een maand geleden was de gevoel temperatuur nog ronde de -10 dus het is wennen voor mens en dier.

Ondanks het mooie weer was het volgens de lossings protocol pas na de middag goed om te kunnen lossen. Waar dat op gebaseerd is weet volgens mij niemand, het voordeel is wel dat je de hele zaterdag bezig kunt blijven met de hobby.

Ondanks de late lossing was het een mooie vlucht, enkele vooruitvliegers en vervolgens kwamen ze vlot af. Theo Hetterscheid pakt de snelste met een 3 jarig duivinnetje, voor Theo zelf geheel onverwacht. De duiven zitten pas een week op weduwschap en vanwege drukke werkzaamheden maar enkele keren kunnen trainen.

Het is ook een bijzondere prestatie omdat de 505 vorig jaar zwaar gewond is geraakt, een hele hap uit de rug en had het bijna niet overleeft. Dit voorjaar heeft dierenarts Nanne de Wolf de laatste resten korst uit de rug van de duif verwijderd.

Ze heeft in het verleden ook al een paar leuke prestaties geleverd, onder andere een 3e van 25138 duiven en een 24e
NPO Bourges. Ze komt uit een koppeling van Berth Knaven * Joop Groenen. Naast de eerste pakt Theo ook de 4e plek met een zuster van 1e NPO en heeft er maar liefst 11 van de 22 in de prijzen.

Martin Keurentjes heeft voor de 2e keer de hoogste prijspercentage in de vereniging met 11 prijzen op 16 mee. Hij scoort tot nu toe ieder week meer als 50% prijs en heeft ze dus prima aan de gang.

Theo en Martin, gefeliciteerd met de top prestaties.

 

 

Reacties zijn gesloten.